Υλικό

Προτείνεται το ρείκι καθώς το υλικό αυτό είναι που συγκεντρώνει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για μια καπνοσύριγγα και παράγεται στην Ελλάδα. Υπάρχουν και άλλα υλικά πέραν του ξύλου αυτού (άργιλος, πορσελάνη, καλαμπόκι), όμως αυτά στερούνται των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του ρεικιού και της χρησιμότητας του. 

Τιμή

Οι τιμές ποικίλουν λόγω διαφόρων παραγόντων. Είναι σοφότερο όμως για την πρώτη μας καπνοσύριγγα να διαλέξουμε μια όχι και τόσο ακριβή. Καλό θα ήταν να αποφύγουμε πολύ μικρές καπνοσύριγγες ,καθώς έχουν την ιδιαιτερότητα να υπερθερμαίνονται εύκολα όπως επίσης καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τις μεγάλες διότι θα είναι δύσκολο για έναν αρχάριο να τις κρατήσει αναμμένες, και συχνά θα είναι μεγάλη η ποσότητα καπνού που θα μένει χωρίς να έχει καεί στον πάτο.

Φίλτρο

Η χρήση φίλτρου είναι προαιρετική. Βέβαια η χρησιμότητα του φίλτρου έχει ως σκοπό να εμποδίζει τα υγρά από τον καπνό κατά την διάρκεια του καπνίσματος να φτάσουν στο στόμα του καπνιστή. Αυτό είναι κάτι το οποίο με την εμπειρία θα μπορεί να αποφευχθεί. Υπάρχουν καπνιστές που αναφέρουν ότι το φίλτρο στερεί χαρακτηριστικά γεύσης, αυτό όμως είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό. Τα φίλτρα που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα είναι συνήθως 9mm και  διακρίνονται σε φίλτρα με άνθρακα, meerschaum κ Balsa.

Σχήμα

Αρκετοί καπνιστές προτιμούν τις κυρτές καθώς έχουν καλύτερο κράτημα στο χέρι και ασκούν λιγότερη πίεση στα δόντια και στο σαγόνι όταν δεν τις κρατάς. Επίσης αρκετοί καπνιστές επιλέγουν είτε Rustic(άγριες επιφάνειες) είτε Smooth(Λείες επιφάνειες) με τους περισσότερους καπνιστές να επιλέγουν τις Rustic λόγο της μεγάλης επιφάνειας τους έχουν καλύτερη πρόσφυση αέρα με αποτέλεσμα να καπνίζεται καλύτερα η καπνοσύριγγα. 

Δεύτερης διαλογής

Είναι οι καπνοσύριγγες που έχουν κάποια ελαττώματα στην επιφάνεια τους, ελαττώματα τα οποία προέρχονται από την φύση, δηλαδή από το κομμάτι ρεικιού που κατασκευάστηκαν. Αυτά τα ελαττώματα δεν έχουν καμιά επίπτωση στον τρόπο καπνίσματος και εάν δεν σας ενοχλούν οπτικά τότε είναι μία πολύ καλή επιλογή.

Σχήματα Καπνοσύριγγας

Billiard

Το μπολ και ο θάλαμος καύσης είναι κυλινδρικά και το στέλεχος έχει το ίδιο μήκος με το ύψος του μπολ.

Apple

Οι συγκεκριμένες καπνοσύριγγες δημιουργούν ένα ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα στην αφή.

Ball/Tomato

Mοιάζει πολύ με το σχήμα Author αλλά το Author έχει ένα πιο επίπεδο σχήμα στο μπολ και έχει πιο βαρύ στέλεχος.

Author

Aποτελεί μια παρόμοια εκδοχή της Prince και της Ball με πιο χοντροκομμένο μπολ και επιστόμιο.

Prince

Έχει κοντό και χονδρό κυλινδρικό μπολ με μακρύ και συνήθως ελαφρώς κυρτό επιστόμιο με κοντό στέλεχος.

Egg

Το σχήμα της συγκεκριμένης καπνοσύριγγας μοιάζει με αβγό. Συνήθως συναντάτε σε κυρτή μορφή.

Poker

Είναι ίσια με κυλινδρικό μπολ και επίπεδη βάση. Μπορεί να στηθεί στη βάση του μπολ του και αυτός είναι και ο λόγος που ονομάστηκε Poker. 

Skater

Aποτελεί μια ίσια Dublin με «πιγούνι» που μοιάζει με τη λεπίδα των παγοπέδιλων ή την πλώρη ενός πλοίου. Το επιστόμιο είναι συνήθως λίγο κυρτό. 

Hungarian/Oom Paul

Αποτελεί μια πλήρως κυρτή καπνοσύριγγα. Η συγκεκριμένη καπνοσύριγγα έχει μεγάλο θάλαμο καύσης και είναι σχετικά βαριά.

Bulldog

 Η κλασική καπνοσύριγγα Bulldog έχει διαμαντοειδές στέλεχος , κωνοειδές επιστόμιο και το μπολ γέρνει μπροστά μερικές μοίρες. Το σχήμα του μπολ είναι περίπου σαν να έχουμε 2 κώνους ενωμένους μεταξύ τους.

Freehand

Ο κατασκευαστής αντί να αναγκάζει το ξύλο να πάρει μια συγκεκριμένη μορφή αφήνει το ίδιο το ξύλο να καθορίζει το στυλ που θα έχει η καπνοσύριγγα. Αυτό παράγει καπνοσύριγγες που δημιουργούνται από ένα συνδυασμό επιδεξιότητας του κατασκευαστή και της θέλησης του ξύλου. Κάθε μια από αυτές είναι μοναδική στο σχέδιο τους.

Poker/Cherrywood

Η καπνοσύριγγα Cherrywood αποτελεί μια κυρτή Poker. Αμφότερες μπορούν να στηθούν στη βάση του μπολ τους αν και σε μερικές περιπτώσεις δεν είναι εφικτό όταν ο θάλαμος καύσης είναι άδειος. Αυτός είναι και ο λόγος που ονομάστηκαν Poker. Η δυνατότητα της δηλαδή να στέκεται στο τραπέζι για να μοιραστούν τα χαρτιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *