Οι Aficionados (wikipedia: ένα άτομο που είναι αφοσιωμένο με ενθουσιασμό σε κάτι, στην προκειμένη περίπτωση: πούρα) δεν είναι απλοί καπνιστές πούρων. Φροντίζουν η ποιότητα του πούρου να είναι η καλύτερη κάτι το οποίο επηρεάζεται από τις συνθήκες διατήρησης. Μόνο με την τέλεια υγρασία ένα πούρο θα προσφέρει την πλήρη γεύση του!

Εξακολουθεί να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί καπνιστές πούρων δέχονται μέτρια υγρασία για τα πούρα τους. Η ζήτηση ενός aficionado για έναν τέλειο καπνό είναι υψηλή. Αυτό τους χωρίζει από τους συνηθισμένους καπνιστές πούρων! Για να βεβαιωθείτε ότι αυτό επιτυγχάνεται, κάθε πούρο θα πρέπει να βρίσκεται στο ίδιο (επιλεγμένο ξεχωριστά) επίπεδο ύγρανσης. Μόνο όταν αυτό είναι εγγυημένο μπορεί να κριθεί η ποιότητα ενός πούρου!

Mόνο το CigarSpa δείχνει πότε το πούρο έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο (69%-71%-74%). Άλλα συστήματα ύγρανσης δείχνουν μόνο το επίπεδο υγρασίας στον αέρα! Το βήμα για να γίνεις Aficionado είναι λίγο πιο ακριβό – αλλά ένα τέλειο πούρο ανταποδίδει την επένδυση. Το CigarSpa είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα ύγρανσης στον κόσμο δίχως καθόλου αναλώσιμα!

Απεικόνιση του Cigar Spa

Ρύθμιση του Cigar Spa

Το Cigarspa λειτουργεί απλά με αποσταγμένο νερό και τροφοδοτείται από μπαταρίες. Υπό κανονικές συνθήκες, οι μπαταρίες διαρκούν περίπου 1 έτος. Η κατανάλωση νερού επηρεάζεται από τον τύπο του υγραντήρα σας και την κατάσταση των πούρων σας. Κανονικά μια γεμάτη δεξαμενή πρέπει επαρκεί για 4 μήνες λειτουργίας. Το CigarSpa παραδίδεται με τοποθετημένες μπαταρίες και σε κατάσταση εκτός λειτουργίας (fig 2).

Το CigarSpa θα πρέπει να λειτουργεί σε οριζόντια θέση με το οθόνη στραμμένη προς τα πάνω. Πριν θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή, θα πρέπει να γεμίσετε τη δεξαμενή με απεσταγμένο νερό (παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το χωνί που παρέχεται) και να πατήσετε το κουμπί μία φορά ώστε η συσκευή να μεταβεί σε λειτουργία και να ξεκινήσει την ρύθμιση της υγρασίας. Μέσα σε λίγες ημέρες, το CigarSpa θα φέρει τον υγραντήρα σας – και επομένως τα πούρα σας – στο επιθυμητό ή ονομαστικό επίπεδο υγρασίας. Αρχικά το CigarSpa έχει ρυθμιστεί σε ονομαστική τιμή υγρασίας 71%. Μπορείτε να προσαρμόσετε αυτή την τιμή εύκολα στο επίπεδο που προτιμάτε (βλ. «Ρύθμιση της nominal humidity»).

Σημειώστε ότι οι εμφανιζόμενες τιμές ενημερώνονται κάθε 30 λεπτά. Για να λάβετε τις τρέχουσες τιμές, πατήστε το κουμπί μια φορά.

Σύμβολα


Το CigarSpa ελέγχει εάν η δεξαμενή είναι γεμάτη με νερό και την κατάσταση των μπαταριών. Αυτό υποδεικνύεται από τις ενδείξεις “water low” και ”battery low”.

Battery Low: Σε λίγο θα πρέπει να αλλάξετε το μπαταρίες.

Water Low: Η δεξαμενή νερού είναι άδεια. Για να συνεχίσετε τη λειτουργία θα πρέπει να ξαναγεμίσετε το νερό. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί μία φορά για να επανενεργοποιήστε τη συσκευή.

Στη μέση της οθόνης εμφανίζεται το σύμβολο αναμονής. Αυτό το σύμβολο εξαφανίζεται μόνο όταν το CigarSpa ενημερώσει όλα τιμές (κάθε 30 λεπτά ή πατώντας το κουμπί). Μετά περ. 5 δευτερόλεπτα Το CigarSpa επιστρέφει σε κατάσταση αναμονής.

Ρύθμιση της Nominal Humidity (ονομαστική υγρασία)

Ο χρήστης του CigarSpa έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ένα προτιμώμενο επίπεδο υγρασίας. Μπορεί να οριστεί μια ονομαστική τιμή σχετικής υγρασίας μεταξύ 55% και 75%. Κατά την παράδοση, η προκαθορισμένη τιμή είναι 71%. Σύμφωνα με την εμπειρία μας τα πούρα αναπτύσσουν τη βέλτιστη η απόλαυση του καπνίσματος κοντά στο 71%. Για να φτάσετε στη λειτουργία για να ρυθμίσετε πρώτα το προσωπικό σας επίπεδο υγρασίας πατήστε το κουμπί μία φορά, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ενημέρωση των τωρινών τιμών και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί δύο φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα διάστημα. Σε περίπτωση που αυτή η διαδικασία δεν είναι επιτυχής την πρώτη φορά, απλά προσπαθήστε ξανά. Όταν η συσκευή φτάσει στη λειτουργία για αλλάζοντας το επίπεδο υγρασίας, η οθόνη θα εμφανιστεί όπως φαίνεται (fig 6).

.

Πατώντας το κουμπί σε αυτή τη λειτουργία, η προκαθορισμένη τιμή θα αυξηθεί κατά 1%. Μετά το 75% η εμφανιζόμενη τιμή θα επιστρέψει στο 55%. Απλώς πατήστε το κουμπί όσες φορές χρειάζεται μέχρι να φτάσετε την επιθυμητή τιμή υγρασίας. Υπό την προϋπόθεση ότι δεν πατήσετε ξανά το κουμπί μέσα στα επόμενα 5 δευτερόλεπτα η οθόνη μεταβαίνει στην κανονική λειτουργία και την υγρασία που επιλέξατε. Η τιμή αποθηκεύεται και εμφανίζεται ως nominal humidiry (ονομαστική τιμή)!

Απενεργοποίηση Cigar Spa – Τροφοδοσία νερού

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το CigarSpa όταν θέλετε να είναι ανενεργό. Απλώς πατήστε το κουμπί για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Η συσκευή θα μεταβείτε στην κατάσταση “off”, την αρχική κατάσταση παράδοσης. Για να ενεργοποιήστε ξανά το CigarSpa απλά πατήστε το κουμπί μία φορά.

Το CigarSpa έχει ένα άνοιγμα για να γεμίσει τη δεξαμενή με απεσταγμένο νερό. Αφαιρέστε το βύσμα, χρησιμοποιήστε το παρεχόμενο χωνί για γέμισμα και τοποθετείστε ξανά το βύσμα.

Αλλαγή Μπαταριών

Μόλις οι μπαταρίες πλησιάζουν στο χαμηλό επίπεδο, το “baterry low” θα εμφανιστεί προειδοποιητικό σήμα στην οθόνη. Παρακαλώ αλλάξτε τις μπαταρίες μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Σας συμβουλεύουμε να αδειάσετε τη δεξαμενή πριν για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα νερού διαρροή όταν γυρίζετε τη συσκευή ανάποδα για να αντικαταστήσετε το μπαταρίες. Για να αφαιρέσετε το καπάκι της θήκης της μπαταρίας ξεβιδώστε με ένα κατσαβίδι με εγκάρσια εσοχή. Οι νέες μπαταρίες πρέπει να τοποθετηθούν όπως υποδεικνύεται στο αυτοκόλλητο. Στη συνέχεια, κλείστε το καπάκι και γεμίστε τη δεξαμενή και πάλι με απεσταγμένο νερό.

Αδειάστε τη δεξαμενή νερού πριν την αντικαταστήσετε μπαταρίες!

Συχνές ερωτήσεις

  • Γιατί η τρέχουσα τιμή υγρασίας είναι μερικές φορές υψηλότερη από την ονομαστική αξία?

Για να ρυθμίσετε σωστά τα πούρα η μέση σχετική υγρασία είναι αποφασιστική. Όταν η διαδικασία εξάτμισης είναι ενεργή, η πραγματική σχετική υγρασία μπορεί να υπερβεί προσωρινά την επιθυμητή ονομαστική αξία. Αυτό είναι μέρος της διαδικασίας ρύθμισης και διαρκεί μόνο για σύντομες χρονικές περιόδους. Για να κρίνετε την προετοιμασία των πούρων σας, η μέση σχετική υγρασία τις τελευταίες τρεις ημέρες είναι η ουσιαστική αξία.

  • Γιατί χρησιμοποιώ απεσταγμένο νερό;

Η χρήση κανονικού νερού από τη βρύση μπορεί να οδηγήσει σε εναποθέσεις μη εξατμιζόμενων στερεών καθώς και οργανικών προσμείξεων. Αυτό θα μπορούσε να επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία της συσκευής. Εμείς λοιπόν συμβουλεύουμε να χρησιμοποιείτε απεσταγμένο νερό.


Πηγή: Cigar Spa – Operating Instructions – SLL Trading GmbH

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *