Είτε προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι πούρων είτε διαπιστώνετε ότι η απλότητα ενός cigar punch ή ενός βασικού κόφτη είναι η καλύτερη για εσάς, η τέλεια κοπή κάθε φορά είναι κρίσιμης σημασίας για να απολαύσετε πλήρως τις λεπτές γεύσεις ενός πούρου. Oι Cigar Aficionados είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν κάτι παραπάνω για τα πούρα τους, ωστόσο η αξία χάνεται αν το πούρο δεν κοπεί σωστά.

Η Les Fines Lames με έδρα την Γαλλία παράγει ένα απαράμιλλο μαχαίρι πούρων, το μαχαίρι πούρων Le Petit, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να μην είναι μεγαλύτερο από άλλα δημοφιλή κοπτικά γκιλοτίνας από ανοξείδωτο χάλυβα έχοντας περίπου το ίδιο βάρος. Το Le Petit είναι ένα πτυσσόμενο μαχαίρι σε στυλ piedmont κατασκευασμένο στο Thiers της Γαλλίας. Οι λεπίδες είναι κατασκευασμένες από ανοξείδωτο ατσάλι 14C28N που περικλείονται σε εξωτερικές λαβές κατασκευασμένες με μια ποικιλία διαφορετικών υλικών, από micarta έως ορείχαλκο, ανθρακονήματα και ξύλο ζιρικό. Σύμφωνα με την Les Fines Lames, η σκληρότητα 60HRC του χάλυβα σημαίνει ότι η λεπίδα είναι «πρακτικά αδύνατο» να λυγίσει. Ο κόφτης ζυγίζει 60 γραμμάρια και έχει μήκος 11,5cm με κλειστή τη λεπίδα, ενώ το συνολικό μήκος με τη λεπίδα ανοιχτή είναι 15,7cm. Επιπλέον, η διάμετρος της τρύπας του πούρου είναι 2,3cm που σημαίνει ότι μπορείτε να κόψετε από ένα πούρο με ring gauge 58 εντελώς στη μέση έως και πούρα με ring gauge 70.

Τρόπος Χρήσης

Είτε το χρησιμοποιείτε ως μαχαίρι είτε ως κόφτη πούρων, ανοίγει με τον ίδιο τρόπο, πιέζοντας προς τα κάτω έναν μοχλό που βρίσκεται στο δεξί άκρο της λεπίδας. Όταν η λεπίδα εκτείνεται πλήρως, αυτός ο μοχλός εξαφανίζεται σε μια θέση μέσα στη βάση, αφήνοντας ένα πολύ λεπτό αποτύπωμα. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όπως θα κάνατε με ένα κανονικό μαχαίρι, αν και χωρίς μηχανισμό ασφάλισης οποιουδήποτε είδους για να βεβαιωθείτε ότι η λεπίδα παραμένει στη θέση της ανά πάσα στιγμή. Όταν κόβετε πούρα, μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε το Le Petit είτε στο δεξί είτε στο αριστερό σας χέρι, αν και η διαδικασία για κάθε χέρι αλλάζει ελαφρώς. Το κλειδί είναι να έχετε πάντα το πούρο στραμμένο με τον ίδιο τρόπο, έτσι ώστε το καπάκι —δηλαδή το άκρο που κόβετε— να κοιτάζει μακριά από τη λεπίδα με τη λοξή άκρη.

Στην πράξη, η διαδικασία χρήσης του κόφτη λειτουργεί ως εξής: μετά το άνοιγμα της λεπίδας όπως περιγράφεται παραπάνω, τοποθετείτε τον ανοιχτό πλέον κόφτη στο δεξί σας χέρι με τον αντίχειρά σας στην άκρη της λεπίδας ενώ η λαβή είναι κουμπωμένη στην παλάμη σας. Αυτή η θέση δεν σημαίνει μόνο ότι η λεπίδα είναι στραμμένη μακριά από εσάς, αλλά επίσης τοποθετεί τη λοξή άκρη στραμμένη προς τα δεξιά, ενώ το λογότυπο Les Fines Lames είναι στραμμένο προς τα αριστερά. Κρατώντας το πούρο στο αριστερό σας χέρι, τοποθετείτε στη συνέχεια το καπάκι του πούρου στην ημικυκλική προεξοχή—φροντίζοντας ότι το μικρότερο άκρο του πώματος που κόβεται βρίσκεται στην ίδια πλευρά με το λοξό άκρο της λεπίδας όπως περιγράφεται παραπάνω—και ξεκινήστε να κόβετε πιέζοντας προς τα κάτω την άκρη της λεπίδας με τον αντίχειρά σας αργά, ο οποίος σπρώχνει τη λεπίδα μέσα από το καπάκι όπου κολλάει όμορφα όταν φτάνει στο τέλος του ταξιδιού της.

Για να χρησιμοποιήσετε τον κόφτη στο αριστερό σας χέρι, η διαδικασία είναι η ίδια, αλλά η άκρη της λεπίδας -με τον αντίχειρά σας ακόμα στην άκρη- θα είναι τώρα στραμμένη προς το μέρος σας και θα κρατάτε το πούρο στο δεξί σας χέρι. Φροντίζοντας το άκρο του καπακιού που κόβεται να βρίσκεται στην ίδια πλευρά με τη λοξή άκρη της λεπίδας όταν το πούρο τοποθετείται στο άνοιγμα, στη συνέχεια πιέζετε προς τα κάτω με τον αντίχειρά σας όπως πριν μέχρι η λεπίδα να κόψει ολόκληρο το καπάκι.


Θετικά

  • Διπλή λειτουργικότητα: H εταιρεία αναφέρει ότι ο κόφτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός της κοπής των πούρων για να ”ανοίξετε την αλληλογραφία σας καθώς και να κόψετε λεμόνια για το mojito σας”.
  • Κοπή Ακριβείας: O συνδυασμός της κοφτερής λεπίδας και των αλλαγών στο σχέδιο ανοίγματος του καπακιού οδηγεί σε ωραία, καθαρά κοψίματα με ελάχιστη έως μηδαμινή ζημιά στο περιτύλιγμα του πούρου.
  • Κοφτερή Λεπίδα – Έλεγχος Κοπής: H λεπίδα αυτού του κόφτη είναι κοφτερή, κάτι που είναι λογικό δεδομένου ότι πρόκειται για μαχαίρι. Eπίσης, μπορείτε να δείτε πραγματικά τι κόβετε καθώς το Le Petit διαθέτει ένα ημικυκλικό άνοιγμα για να τοποθετήσετε το πούρο, το οποίο σας δίνει πολύ περισσότερο έλεγχο για το πού και πόσο από το καπάκι θέλετε να κόψετε . Είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που δεν συνειδητοποιείς ότι είναι σημαντικά μέχρι να μην το έχεις.
  • Εύκολο στη μεταφορά: Με και χωρίς τη θήκη, χωράει σε κάθε τσέπη χωρίς να γίνεται ενοχλητικό με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Προστέθηκε εργαλείο το οποίο επιτρέπει σχεδόν απόλυτο έλεγχο της ακαμψίας της λεπίδας και επιτρέπει στον χρήστη να αλλάξει λεπίδες: Το Les Fines Lames έχει συμπεριλάβει ένα εξάγωνο εργαλείο που επιτρέπει στο χρήστη να κάνει τη λεπίδα όσο χαλαρή ή άκαμπτη θέλει o κάθε χρήστης, μια διαδικασία γρήγορη και ανώδυνη. Επιπλέον, το ίδιο εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αφαιρέσετε και να αντικαταστήσετε τη λεπίδα του πούρου, ένα τεράστιο σημείο για όσους θέλουν να προσαρμόσουν την εμφάνιση των κοπτικών τους.
  • Θήκη υψηλής ποιότητας: Ο κόφτης δεν είναι το μόνο προϊόν που έχει αναβαθμιστεί, καθώς η προαιρετική δερμάτινη θήκη κατασκευάζεται τώρα με ένα εύπλαστο, υπέροχο δέρμα αντί για το λεπτό, φθηνό υλικό που ήταν αρχικά διαθέσιμο για τον αρχικό κόφτη.

Αρνητικά

  • Χρονοβόρο στην κοπή του πούρου: Το άνοιγμα στο οποίο εισάγετε το καπάκι του πούρου μπορεί να έχει αλλάξει προς το καλύτερο, αλλά πρέπει να ανοίξετε τη λεπίδα, να τοποθετήσετε το καπάκι στο σωστό σημείο, να επανατοποθετήστε τα δάχτυλά σας και το χέρι για να επιτύχετε τη βέλτιστη ισορροπία και πίεση και στη συνέχεια σπρώξτε τη λεπίδα προς τα κάτω μέσα από το καπάκι χωρίς να κόψετε τον εαυτό σας. Μια διαδικασία η οποία χρειάζεται περισσότερο χρόνο από όσο θα έπρεπε όταν μιλάτε για το κόψιμο ενός πούρου.
  • Τιμή — Αν και δεν είναι πουθενά κοντά στην τιμή των 300-400€ ενός ακριβού κόφτη, τα περίπου 200€ εξακολουθούν να είναι αρκετά χρήματα για ένα κόφτη πούρων, ακόμη και αν κατασκευάζεται στη Γαλλία.
  • Κομμάτια καπνού μπορεί να κολλήσουν μέσα στις ρωγμές — Υπάρχουν φορές που κομμάτια του περιτυλίγματος κολλούν ανάμεσα στις δύο πλευρές της λαβής, όπου η λεπίδα ακουμπάει όταν ο κόφτης δεν ήταν ανοιχτός. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές είναι εύκολο να αφαιρεθεί.
  • Δεν μπορείτε να το μεταφέρετε σε αεροπλάνο — Θα χρειαστεί να το μεταφέρετε σε παραδοτέες αποσκευές ή να το αφήσετε στο σπίτι όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο. Συμβουλή -> Tο Cigar Punch Bracelet από την Les Fines Lames μπορείτε να το έχετε κανονικά πάνω σας στην καμπίνα του αεροπλάνου.

Συχνές Ερωτήσεις

  • Πόσο χρόνο χρειάζομαι για να μάθω να χρησιμοποιώ έναν κόφτη πούρων Les Fines Lames; Les Fines Lames είναι κατάλληλος για δεξιόχειρες και αριστερόχειρες και μόλις 60 δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να κατακτήσουν την τέχνη της ευθείας κοπής. Το κλειδί είναι να τοποθετείτε ΠΑΝΤΑ το πούρο σας στραμμένο προς το λογότυπο Les Fines Lames, στην επίπεδη πλευρά της λεπίδας. Επαγγελματική συμβουλή: μόλις η λεπίδα αγγίξει το περιτύλιγμα, πιέστε πολύ ελαφρά το πούρο προς τη λεπίδα.
  • Μπορεί μία μονή λεπίδα να είναι καλύτερη από τη διπλή λεπίδα; Ναι. Επόμενη ερώτηση.
  • Πώς μπορώ να λάβω την εγγύηση εφ’ όρου ζωής του κόφτη πούρων Les Fines Lames; Στο εσωτερικό του κουτιού, θα βρείτε την κάρτα εγγύησης εφ’ όρου ζωής με έναν σειριακό αριθμό τοποθετημένο κάτω από τον κόφτη πούρων. Απλώς σαρώστε τον κωδικό QR, ακολουθήστε τις οδηγίες και επωφεληθείτε από την ισόβια εγγύηση μόλις τον ενεργοποιήσετε online! Αυτές οι πληροφορίες βρίσκονται επίσης στην ετικέτα στο εξωτερικό του κουτιού.

Πηγές: Le Petit by Les Fines Lames , Le Petit by Les Fines Lames

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *