Τι χαρακτηρίζει έναν καλό υγραντήρα;

Ένας καλός υγραντήρας θα πρέπει να έχεις τα εξής ποιοτικά χαρακτηριστικά:

  • Το καπάκι θα πρέπει να κλείνει ερμητικά έτσι ώστε να αποφεύγεται όσο το δυνατόν περισσότερο η απώλεια υγρασίας.
  • Το σώμα του υγραντήρα θα πρέπει να είναι άρτια μονωμένο ώστε να αποφεύγεται όσο το δυνατόν περισσότερο η απώλεια υγρασίας. Συνήθως, όσο πιο συμπαγές το σώμα τόσο καλύτερη η μόνωση.
  • Θα πρέπει να χρησιμοποιείται ξύλο από ισπανικό κέδρο για την εσωτερική επένδυση του υγραντήρα. Το ξύλο κέδρου θα πρέπει να έχει ελάχιστο πάχος 1.5 mm. Είναι δύσκολο για τον αγοραστή να διαπιστώσει κατά πόσο κάτι τέτοιο ισχύει για τον υγραντήρα που αγόρασε, τουλάχιστον τη στιγμή της παραγγελίας. Συνήθως, η μόνη πληροφόρηση περί τούτου, δλδ. περί τύπου και είδους ξύλου, περιλαμβάνεται στα χαρακτηριστικά που παρέχει ο κατασκευαστής. Δυστυχώς, λίγοι κατασκευαστές περιλαμβάνουν αυτές τις πληροφορίες στα χαρακτηριστικά των υγραντήρων τους. Πάντως, σε γενικές γραμμές, τα κορυφαία κατασκευαστικά brands που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη αγορά για δεκαετίες, τείνουν να ακολουθούν αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που είναι τόσο σημαντικά για την αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία ενός υγραντήρα.
  • Η επαρκής κυκλοφορία αέρα θα πρέπει να διασφαλίζεται σε όλα τα σημεία στο εσωτερικό του υγραντήρα. Τα ραφάκια ή οι δίσκοι θα πρέπει να έχουν επαρκή ανοίγματα που να επιτρέπουν τη σωστή και επαρκή κυκλοφορία του αέρα. Όταν ένας υγραντήρας περιλαμβάνει συρτάρια ή ράφια, επαρκή ανοίγματα εξαερισμού θα πρέπει να αποτελούν βασικό κομμάτι του σχεδιασμού και της κατασκευής.
  • Το σύστημα ύγρανσης θα πρέπει να περιλαμβάνει σφουγγάρι με βάση τα ακρυλικά πολυμερή και να προσαρμόζεται αναλόγως του μεγέθους και της χωρητικότητας του υγραντήρα. Οι φτηνοί, ‘ανώνυμοι’ υγραντήρες συνήθως περιλαμβάνουν σφουγγάρια από αφρό / βρύα. Αυτού του είδους τα συστήματα ύγρανσης επιβάλλεται να αντικατασταθούν.
  • Οι μεντεσέδες θα πρέπει να είναι δυνατοί. Οι μεντεσέδες τύπου quadrant που ενσωματώνονται στο σώμα του υγραντήρα έχουν πολύ μεγαλύτερο χρονικό όριο λειτουργίας από τους standard piano μεντεσέδες που βιδώνονται στο πίσω μέρος του υγραντήρα. Οι φτηνοί υγραντήρες, συνήθως δεν περιλαμβάνουν μεντεσέδες τύπου quadrant πολύ απλά γιατί τα τοιχώματα του υγραντήρα δεν έχουν αρκετό πάχος για να τους συγκρατήσουν.
  • Θα πρέπει να υπάρχει υγρόμετρο ώστε να υπάρχει μέτρηση των επιπέδων υγρασίας στο εσωτερικό του υγραντήρα. Τα πιο ακριβή κι αξιόπιστα υγρόμετρα είναι τα υγρόμετρα τρίχας ή τα ψηφιακά υγρόμετρα με ευαίσθητους ηλεκτρονικούς αισθητήρες υγρασίας. Τα τυπικά υγρόμετρα που χρησιμοποιούν μεταλλικά ελατήρια, σαν αυτά που χρησιμοποιούνται στις οικονομικότερες εκδόσεις υγραντήρων, έχουν σημαντικές αποκλίσεις στις μετρήσεις τους, ακόμα και σε σύντομο χρονικό διάστημα από το καλιμπράρισμά τους. Οι αποκλίσεις μπορούν να φτάσουν ακόμα +5%.

Αν ένας υγραντήρας έχει όλα τα παραπάνω ποιοτικά χαρακτηριστικά, τότε θα αποτελέσει ασφαλή κι αξιόπιστη λύση για την φύλαξη των πολύτιμων πούρων, με διάρκεια ζωής που μπορεί να φτάσει ακόμα και τις αρκετές δεκαετίες. Ένας premium ποιότητας υγραντήρας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας του πούρου. Το απίστευτο αίσθημα που νιώθει κανείς παίρνοντας ένα premium πούρο που έχει φυλαχθεί και συντηρηθεί σε άριστες συνθήκες, χάρις σε ένα premium υγραντήρα, συνδυαστικά με το πλούσιο άρωμα και την πολυσύνθετη γεύση που αφήνουν στο στόμα οι πρώτες καλές ρουφηξιές μετά το άναμμα, κάνουν σίγουρα την καρδιά κάθε αυθεντικού aficionado, να χτυπάει πιο έντονα και πιο γρήγορα. Μάλιστα, στην περίπτωση που μιλάμε για πανάκριβα συλλεκτικά πούρα, το πρόσθετο κόστος για την αγορά ενός premium υγραντήρα, φαντάζει απλά μηδαμινό. Ένας εξαιρετικός υγραντήρας θα κάνει απόσβεση της αγοράς του σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Με την πάροδο των χρόνων, πρωτο-κλασσάτοι κατασκευαστές υγραντήρων, όπως πχ. η adorini προσφέρουν πλέον premium υγραντήρες σε πολύ προσιτές τιμές. Έτσι, οι λάτρεις των πούρων μπορούν να φυλάσσουν τα πολύτιμα πούρα τους, χωρίς να χρειάζεται να ξοδεύουν μια μικρή περιουσία για την απόκτηση ενός premium υγραντήρα

Συχνές ερωτήσεις για τους υγραντήρες

Έχουν όλοι οι υγραντήρες εσωτερική επένδυση ξύλου από Ισπανικό κέδρο;

Η χρήση του ξύλου από Ισπανικό κέδρο για την εσωτερική επένδυση ενός υγραντήρα έχει πολλά οφέλη. Έχει τη δυνατότητα υψηλής απορρόφησης υγρασίας και προσφέρει σταθερές συνθήκες υγρασίας. Επίσης, το ξεχωριστό άρωμα του ξύλου από Ισπανικό κέδρο έχει διαπιστωθεί οτι έχει θετική επιρροή στη γεύση των πούρων, ενώ φαίνεται οτι δρα προληπτικά ενάντια στην εμφάνιση σκαθαριών που τρώνε φύλλα καπνού.

close

Μην χασετε την επόμενη καταπληκτική προσφορά!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποιος τύπος υγρομέτρου είναι ο ιδανικός;

Τα περισσότερα αναλογικά υγρόμετρα βασίζονται σε έναν μηχανισμό με μεταλλικό ελατήριο, ο οποίος δυστυχώς δεν είναι πολύ αξιόπιστος και ακριβής. Τα αναλογικά υγρόμετρα “τρίχας”, τα οποία βασίζονται σε μηχανισμό με συνθετική ή φυσική τρίχα, προσφέρουν εξαιρετική ακρίβεια και αποτελούν την καλύτερη επιλογή. Όλοι οι υγραντήρες adorini deluxe series, καθώς και οι Elie Bleu υγραντήρες, που βρίσκονται στο πάνω ράφι των τιμών, είναι εξοπλισμένοι με αναλογικά υγρόμετρα τρίχας. Όπως ισχύει με τα ψηφιακά υγρόμετρα, αυτά τα μοντέλα με χωρητικούς αισθητήρες προσφέρουν άριστη ακρίβεια και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής συγκρητικά με τα βασικά μοντέλα.

close

Μην χασετε την επόμενη καταπληκτική προσφορά!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Τι είναι σημαντικό στην επιλογή ενός συστήματος ύγρανσης;

Τρεις τύποι ύγρανσης χρησιμοποιούνται στους υγραντήρες. Οι φθηνότεροι υγραντήρες είναι εξοπλισμένοι με απλό σύστημα ύγρανσης το οποίο βασίζεται σε ένα απλό σφουγγαράκι το οποίο είναι τοποθετημένο στο εσωτερικό. Στην επόμενη κατηγορία υγραντήρων, υπάρχουν υγραντήρες με σύστημα ύγρανσης το οποίο βασίζεται σε υπερ-απορροφητικά κρυσταλλάκια τα οποία μπορούν και διατηρούν την υγρασία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, χωρίς πολλές διακυμάνσεις στα επίπεδα της υγρασίας, αλλά και χωρίς να χρειάζεται συχνά η αλλαγή τους. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό. Στις κορυφαίες επιλογές βρίσκονται οι ενεργοί ηλεκτρονικοί υγραντήρες, όπως πχ Πούρο Heaven και Cigarspa. Αυτοί οι υγραντήρες έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίζουν το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας για τα πούρα, ενώ είναι και αρκετά προσιτοί οικονομικά. Όχι μόνο προσφέρουν διευκόλυνση, αλλά εξοικονομούν και χρόνο.

close

Μην χασετε την επόμενη καταπληκτική προσφορά!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Τι πρέπει να ληφθεί υπόψιν όσον αφορά τους υγραντήρες με γυάλινο καπάκι;

Οι υγραντήρες δε θα πρέπει να τοποθετηθούν σε μέρος όπου θα είναι σε απευθείας έκθεση στον ήλιο. Μάλιστα, χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή όταν πρόκειται για υγραντήρες με γυάλινο καπάκι / γυάλινα μέρη. Μπορείς να βρεις διάφορα μοντέλα με γυάλινα μέρη στη bestseller λίστα υγραντήρων μας.

close

Μην χασετε την επόμενη καταπληκτική προσφορά!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

close

Μην χασετε την επόμενη καταπληκτική προσφορά!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.