Συχνές ερωτήσεις που απασχολούν τους καπνιστές καπνοσύριγγας

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΚΑΠΝΟΣΥΡΙΓΓΑΣ

ΠΩΣ ΔΙΑΛΕΓΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΚΑΠΝΟΣΥΡΙΓΓΑ

 Υλικό

Φυσικά και θα πρέπει να είναι από ρείκι μια και το υλικό αυτό είναι που συγκεντρώνει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για μια καπνοσύριγγα και παράγεται και στην Ελλάδα Φυσικά – υπάρχουν και άλλα υλικά πέραν του ξύλου αυτού (Άργιλος, πορσελάνη, καλαμπόκι), όμως αυτά στερούνται των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του ρεικιού και της χρησιμότητας του. 

Σχήμα

 Φυσικά και είναι θέμα προσωπικού γούστου. Αρκετοί καπνιστές προτιμούν τις κυρτές καθώς έχουν καλύτερο κράτημα στο χέρι και ασκούν λιγότερη πίεση στα δόντια και στο σαγόνι όταν δεν τις κρατάς. Επίσης αρκετοί καπνιστές επιλέγουν είτε Rustic(άγριες επιφάνειες) είτε Smooth(Λείες επιφάνειες)  με τους περισσότερους καπνιστές να επιλέγουν τις Rustic λόγο της μεγάλης επιφάνειας τους έχουν καλύτερη πρόσφυση αέρα με αποτέλεσμα να καπνίζεται καλύτερα η καπνοσύριγγα. 

Τιμή

 Οι τιμές ποικίλουν από μερικά ευρώ μέχρι εκατοντάδες. Είναι σοφότερο όμως για την πρώτη μας καπνοσύριγγα να διαλέξουμε μια όχι και τόσο ακριβή, καθώς ο πειραματισμός είναι αυτός που θα κυριαρχεί. Καλό θα ήταν να αποφύγουμε πολύ μικρές καπνοσύριγγες ,καθώς έχουν την ιδιαιτερότητα να υπερθερμαίνονται εύκολα όπως επίσης καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τις μεγάλες διότι θα είναι δύσκολο για έναν αρχάριο να τις κρατήσει αναμμένες, και συχνά θα είναι μεγάλη η ποσότητα καπνού που θα μένει άκαυτος στον πάτο.  

Φίλτρο

 Ο καπνός καλό είναι να μην εισπνέεται γι’ αυτό και η χρήση φίλτρου είναι προαιρετική. Βέβαια η χρησιμότητα του φίλτρου έχει ως σκοπό να εμποδίζει τα υγρά από τον καπνό κατά την διάρκεια του καπνίσματος να φτάσουν στο στόμα. Αυτό είναι κάτι το οποίο με την εμπειρία θα μπορείτε να αποφεύγεται και μόνοι σας. Άλλοι υποστηρίζουν ότι το φίλτρο στερεί χαρακτηριστικά γεύσης, αυτό όμως είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό. Τα φίλτρα που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα είναι συνήθως 9mm και  διακρίνονται σε Φίλτρα με άνθρακα, meerschaum κ Balsa.

Δεύτερης διαλογής

Είναι οι καπνοσύριγγες που έχουν κάποια ελαττώματα στην επιφάνεια τους, ελαττώματα τα οποία προέρχονται από την φύση, δηλαδή από το κομμάτι ρεικιού που κατασκευάστηκαν. Αυτά τα ελαττώματα δεν έχουν καμιά επίπτωση στον τρόπο καπνίσματος και εάν δεν σας ενοχλούν στο μάτι τότε είναι μία πολύ καλή επιλογή.

Σχήματα Καπνοσύριγγας

Η καπνοσύριγγα «BILLIARD» :Το μπολ και ο θάλαμος καύσης είναι κυλινδρικά και το στέλεχος έχει το ίδιο μήκος με το ύψος του μπολ.

Η καπνοσύριγγα «BENT APPLE»: Οι καπνοσύριγγες δημιουργούν ένα ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα στην αφή.

Η καπνοσύριγγα «BALL/TOMATO» : Mοιάζει πολύ με το συγγραφικό σχήμα Author αλλά το Author έχει ένα πιο επίπεδο σχήμα στο μπολ και έχει πιο βαρύ στέλεχος.

Η καπνοσύριγγα «AUTHOR» : Η καπνοσύριγγα Author  είναι μια πιο χοντροκομμένη εκδοχή της Prince και της Ball. Το μπολ είναι πιο χοντροκομμένο καθώς επίσης και το επιστόμιο

Η καπνοσύριγγα «PRINCE» : Η καπνοσύριγγα PRINCE έχει κοντό και χονδρό κυλινδρικό μπολ με μακρύ και συνήθως ελαφρώς κυρτό επιστόμιο με κοντό στέλεχος.

Η καπνοσύριγγα «EGG»: Το σχήμα της συγκεκριμένης καπνοσύριγγας μοιάζει με αβγό. Παρόλο που είναι διαθέσιμη και σε ευθεία εκδοχή συνήθως συναντάτε σε κυρτή μορφή.

Η καπνοσύριγγα «PARELLED BILLIARD» : Ουσιαστικά αυτή η καπνοσύριγγα είναι μια Billiard με επίπεδες ή οξείες γωνίες . Το κλασσικό σχέδιο έχει επίπεδες γωνίες με στρογγυλό στέλεχος.

Η καπνοσύριγγα «POCKER/CHERRYWOOD» : Η Poker είναι μια ίσια καπνοσύριγγα με κυλινδρικό μπολ και επίπεδη βάση ενώ η Cherrywood είναι μια κυρτή Poker. Και οι δυο μπορούν να στηθούν στη βάση του μπολ τους αν και σε μερικές περιπτώσεις δεν είναι εφικτό όταν ο θάλαμος καύσης είναι άδειος. Αυτός είναι και ο λόγος που ονομάστηκαν Poker. Η δυνατότητα της δηλαδή να στέκεται στο τραπέζι για να μπορέσεις να μοιράσεις χαρτιά.

Η καπνοσύριγγα «HUNGARIAN/ OOM PAUL»: Η Oom Paul είναι μια πλήρως κυρτή καπνοσύριγγα. Πάντα κυρτή. Η συγκεκριμένη καπνοσύριγγα έχει μεγάλο θάλαμο καύσης και είναι σχετικά βαριά.

Η καπνοσύριγγα «BULLDOG»: Η κλασική Bulldog έχει διαμαντοειδές στέλεχος , κωνοειδές επιστόμιο και το μπολ γέρνει μπροστά μερικές μοίρες. Το σχήμα του μπολ είναι περίπου σαν να έχουμε 2 κώνους ενωμένους μεταξύ τους.

Η καπνοσύριγγα «FREEHAND»: Ο κατασκευαστής αντί να αναγκάζει το ξύλο να πάρει μια συγκεκριμένη μορφή αφήνει το ίδιο το ξύλο να καθορίζει το στυλ που θα έχει η καπνοσύριγγα. Αυτό παράγει καπνοσύριγγες που δημιουργούνται από ένα συνδυασμό επιδεξιότητας του κατασκευαστή και της θέλησης του ξύλου. Κάθε μια από αυτές είναι μοναδική στο σχέδιο τους.

Η καπνοσύριγγα «SKATER»: Η skater είναι μια ίσια Dublin με «πιγούνι» που μοιάζει με τη λεπίδα των παγοπέδιλων ή την πλώρη ενός πλοίου. Το επιστόμιο είναι συνήθως λίγο κυρτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *