Καπνοσύριγγες

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΚΑΠΝΟΣΥΡΙΓΓΑΣ

Οι βλαβερές έως και επικίνδυνες συνέπειες του καπνίσματος είναι ένα δεδομένο που πρέπει να έχει υπόψιν του ο καθένας πριν αποφασίσει να γίνει καπνιστής. Για τους λάτρεις του καπνού ωστόσο υπάρχουν ερωτήματα που αφορούν το σωστό κάπνισμα.

Σε βασικά τέτοια ερωτήματα δίδονται απαντήσεις παρακάτω, που κύρια αποσκοπούν στο να μειώσουν τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος καπνοσύριγγας και βέβαια να επισημάνουμε τις αρχές του ποιοτικού καπνίσματος.

ΠΩΣ ΔΙΑΛΕΓΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΚΑΠΝΟΣΥΡΙΓΓΑ

 Υλικό,

Φυσικά και θα πρέπει να είναι από ρείκι μια και το υλικό αυτό είναι που συγκεντρώνει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για μια καπνοσύριγγα και παράγεται και στην Ελλάδα Φυσικά – υπάρχουν και άλλα υλικά πέραν του ξύλου αυτού (Άργιλος, πορσελάνη, καλαμπόκι), όμως αυτά στερούνται των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του ρεικιού και της χρησιμότητας του.

Τιμή,

 Οι τιμές ποικίλουν από μερικά ευρώ μέχρι εκατοντάδες. Είναι σοφότερο όμως για την πρώτη μας καπνοσύριγγα να διαλέξουμε μια όχι και τόσο ακριβή, καθώς ο πειραματισμός είναι αυτός που θα κυριαρχεί. Καλό θα ήταν να αποφύγουμε πολύ μικρές καπνοσύριγγες ,καθώς έχουν την ιδιαιτερότητα να υπερθερμαίνονται εύκολα όπως επίσης καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τις μεγάλες διότι θα είναι δύσκολο για έναν αρχάριο να τις κρατήσει αναμμένες, και συχνά θα είναι μεγάλη η ποσότητα καπνού που θα μένει άκαυτος στον πάτο. 

Φίλτρο,

 Ο καπνός καλό είναι να μην εισπνέεται γι’ αυτό και η χρήση φίλτρου είναι προαιρετική. Βέβαια η χρησιμότητα του φίλτρου έχει ως σκοπό να εμποδίζει τα υγρά από τον καπνό κατά την διάρκεια του καπνίσματος να φτάσουν στο στόμα. Αυτό είναι κάτι το οποίο με την εμπειρία θα μπορείτε να αποφεύγεται και μόνοι σας. Άλλοι υποστηρίζουν ότι το φίλτρο στερεί χαρακτηριστικά γεύσης, αυτό όμως είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό. Τα φίλτρα που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα είναι συνήθως 9mm και  διακρίνονται σε Φίλτρα με άνθρακα, meerschaum κ Balsa.

Σχήμα,

 Φυσικά και είναι θέμα προσωπικού γούστου. Αρκετοί καπνιστές προτιμούν τις κυρτές καθώς έχουν καλύτερο κράτημα στο χέρι και ασκούν λιγότερη πίεση στα δόντια και στο σαγόνι όταν δεν τις κρατάς. Επίσης αρκετοί καπνιστές επιλέγουν είτε Rustic(άγριες επιφάνειες) είτε Smooth(Λείες επιφάνειες)  με τους περισσότερους καπνιστές να επιλέγουν τις Rustic λόγο της μεγάλης επιφάνειας τους έχουν καλύτερη πρόσφυση αέρα με αποτέλεσμα να καπνίζεται καλύτερα η καπνοσύριγγα.

Δεύτερης διαλογής,

Είναι οι καπνοσύριγγες που έχουν κάποια ελαττώματα στην επιφάνεια τους, ελαττώματα τα οποία προέρχονται από την φύση, δηλαδή από το κομμάτι ρεικιού που κατασκευάστηκαν. Αυτά τα ελαττώματα δεν έχουν καμιά επίπτωση στον τρόπο καπνίσματος και εάν δεν σας ενοχλούν στο μάτι τότε είναι μία πολύ καλή επιλογή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *